2011. szeptember 28., szerda

Próbálta már valaki a receptjeimet?
Vagy csak magamnak töltögetem fel a képeket és a recepteket?

Kapucíner szelet

2011. szeptember 12., hétfő

Mogyoróhabos pite


Tészta:
25 dkg liszt
16 dkg margarin
5 dkg porcukor
5 db tojássárgája
fél cs. sütőpor

Töltelék:
15 dkg lekvár (ezt nem mértem,csak úgy kentem amíg elégnek nem láttam)
5 db tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
20 dkg darált mogyoró ( de dió is lehet)

A tésztához valókat összegyúrtam és letakarva hűtőben pihentettem fél órát,utána kinyújtjuk lisztezett deszkán és a kikent,kilisztezett tepsibe fektetjük a sodrófa segítségével,majd elősütjük kb 15 percig.
Megkenjük a lekvárral.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük ,a végefelé apránként a cukrot is belekeverjük,végül a darált mogyorót (diót) is hozzáadjuk.Ezt rásimítjuk a lekváros tésztára,és még 20 percig sütjük ( vagy inkább szárítjuk) alacsony lángon.

2011. szeptember 2., péntek

Körtés lepény

  • A tésztához: 8 dkg Rama
    28 dkg porcukor
    4 tojássárgája
    2 dl langyos natúr joghurt
    1 sütőpor
    28 dkg rétesliszt
    1 citrom reszelt héja
    1 citrom leve


  • A tésztára meggylekvár
    körte darabolva


  • A tetejére   4 tojásfehérje
    2 mk. citromlé
    28 dkg porcukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kikeverjük. Egy közepes tepsit kikenünk és kilisztezünk, beleöntjük és elsimítjuk a tésztát, megkenjük meggylekvárral, megrakjuk  körtedarabokkal és megsütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és rásimítjuk a tojásfehérjékből, cukorból és citromléből vert kemény habot. Visszatesszük a sütőbe (kissé nyitott ajtónál), szárítjuk.

Szőlős-túrós rétes