2011. szeptember 2., péntek

Körtés lepény

  • A tésztához: 8 dkg Rama
    28 dkg porcukor
    4 tojássárgája
    2 dl langyos natúr joghurt
    1 sütőpor
    28 dkg rétesliszt
    1 citrom reszelt héja
    1 citrom leve


  • A tésztára meggylekvár
    körte darabolva


  • A tetejére   4 tojásfehérje
    2 mk. citromlé
    28 dkg porcukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kikeverjük. Egy közepes tepsit kikenünk és kilisztezünk, beleöntjük és elsimítjuk a tésztát, megkenjük meggylekvárral, megrakjuk  körtedarabokkal és megsütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és rásimítjuk a tojásfehérjékből, cukorból és citromléből vert kemény habot. Visszatesszük a sütőbe (kissé nyitott ajtónál), szárítjuk.

Nincsenek megjegyzések: