2008. november 28., péntek

Hamis gesztenyés szelet

Tészta:
40 dkg liszt, 3 tojássárgája,15 dkg margarin,15 dkg porcukor,1 citrom leve, 1 cs. sütőpor, kevés tej.

Töltelék:
45 dkg főtt-áttört burgonya, 25 dkg cukor, 1 van. cukor, 1 dl rum, 10 dkg darált dió, 3 tojásfehérje.

Máz:
2 tojásfehérje, 20 dkg cukor, csokireszelék

A tészta alapanyagait összegyúrom annyi tejjel, hogy nyújtható legyen.
A töltelékhez a burgonyát összekeverem cukorral, rummal, dióval, van. cukorral, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét.
A tésztát 2 részre osztom és kinyújtom.
Kivajazott-kilisztezett tepsibe terítem a tészta egyik felét, ráhalmozom a tölteléket és a másik tésztalappal befedem.
Előmelegített sütőben sütöm.
Amikor kihűl a tojásfehérjéket a cukorral habbá verem és a tetejére kenem, végül csokoládét reszelek rá.

1 megjegyzés:

JD írta...

Nagyon guszta :) Örülök, hogy elkezdted :)